Silver Fox pärjäsi hienosti testissä Yamarin Crossia vastaan

Kippari -lehdessä 1/2013 vertaillaan Silver Fox 485 BR ja Yamarin Cross 49 Bow Rider veneitä.

Testi on kovin tasaväkinen ja vaikka loppupisteistä saammekin onnitella Crossia, jätti Fox kuitenkin useassa kohdassa täysin kirkkaasti Crossin haastajan asemaan. Molemmat veneet ovat rakenteeltaan alumiinirunkoisia veneitä varustettuna lasikuituisella sisäosalla. Kyseisen konseptinhan kehitti alunperin Silver jo 1990-luvulla.
Tekstissä on lainauksia suoraan artikkelista.

Käytännössä merkittävin ero näiden kahden veneen välillä tulee taloudellisuudesta ja hankintahinnoista. Vertailutestin veneistä Fox oli noin 16 % taloudellisempi kuin Cross 49. Lisäksi hintaeroa kasvattavat vertailuveneiden hankintahinta, moottorien pakettihinnat sekä Crossin mukanaan tuoma jarrullisen trailerin tarve, Foxin kokonaispainon jäädessä alle 750 kilon. Pelkästään venepakettien hintaero on yli 3500 €.Veneistä Cross on 70 kilolla selkeästi painavampi joka taas tekee Foxista huomattavasti ketterämmän ja helpomman käsitellä.
"Koska Foxin runko on terävämpi ja kapeampi kuin Crossin, on se siksi sujuvampi ja ketterämpi käsiteltävä etenkin nopeissa ohjausliikkeissä. Yli puolimetriseen terävään vasta-aallokkoon se tuntui myös sietävän enemmän piiskaamista aaltojen halkomiseen". 

"Vajaan metrin korkuisen murtuvan sivumyötäaallon kohdalla Crossin täyteläisempi ja pystympi keula töyssähti aaltoon siten, että vettä puski arviolta parisataa litraa keulan yli kyytiin".

"Vastaavaa puskemisefektiä ja vesivyöryä ei teräväkeulaisella Silverillä saatu aikaiseksi".

Silverin eri harmaansävyt sisustassa ja istuintyynyissä saavat aikaan raikkaan kokonaisuuden.
"Lähempää katsoen Foxin valkea sisäosa, terävämmät kontrastit ja särmikkäämmät linjat voittivat tarkastelijoiden yksimielisen suosion puolelleen. Crossin tasapaksu harmaus ei säväyttänyt samalla tavalla". 

Lue lyhennelmä tai tilaa koko artikkeli  täältä.

Lisätietoa Silver Fox BR -veneestä.

Kuvagalleria


Takaisin listaukseen

Sulje
Sulje