Yritys

Silver SharkBRX act 001

Tarina hiljaisten Silver-veneiden synnystä Suomessa

Syntytarina kertoo viidestä hiljaisesta miehestä, jotka työskentelivät 1990-luvun alussa eräässä suomalaisessa alumiiniveneyrityksessä. Muutaman vuoden tekemistä seurailtuaan he pohtivat, että monta asiaa alumiiniveneen valmistuksessa kannattaisi ehkä tehdä toisin. Yksissä tuumin he ehdottivatkin asiaa esimiehilleen, mutta siinä kovassa tekemisen tahdissa parannusehdotukset kaikuivat kuuroille korville. Niinpä he päättivät ottaa riskin. He jättivät työpaikkansa ja perustivat oman yrityksen, jossa vihdoinkin voisi tehdä veneitä, niin kuin heidän mielestään niitä tulisi tehdä, hieman paremmin.

Hiljaisten miesten unelmassa yhdistettiin kestävä ja mukava merialumiini sekä lujitemuovin parhaat puolet toisiinsa tavalla, josta tuli välitön menestys. Yhdistelmä päätettiin nimetä Alu-Fibreksi. Sen todellinen hyöty piili alumiiniseen runkoon tehdyissä laitakoteloissa ja sen poikittaisvahvikkeissa, jotka tekivät kaikista malliston veneistä erinomaisia ajettavia. Veneistä tuli vakaita ja uppoamattomia – unohtamatta helppohoitoista ja ääniä vaimentavaa lujitemuovirakennetta, joka yhdessä rungon kanssa teki niistä mukavan hiljaisia. Suomeen oli luotu kokonaan uusi meri-alumiinin ja lujitemuovin parhaat puolet yhdistävä designtuote, jonka suomalaisuudesta saattoi olla ylpeä!

Jo veneen ensimmäinen versio voitti parhaan uisteluveneen palkinnon. Siitä eteenpäin jatkunut menestys siivitti malliston kasvamista pieneksi 16 erilaisen mallin laivastoksi. Ostaessasi Silver-veneen, tiedät hankkivasi pitkäaikaisen, suomalaisen laatutuotteen, jonka arvo säilyy ja jolla veneily on hiljaista, helppoa ja huoletonta.

Silver-veneiden historia lyhyesti

Vuonna 1991 ensimmäiset uudet Silver AluFibreTM-veneet valmistuivat.

Vuonna 2009 Silver siirtyi TerhiTec Oy:n omistukseen, joka halusi jatkaa Silverin tekemistä samoja arvoja noudattaen: olla arvostetuin käytännöllisten veneiden valmistaja Euroopassa.

TerhiTec Oy on Euroopan johtavia ISO9001-laatusertifioituja venevalmistajia. Yhtiön Ähtärissä ja Rymättylässä sijaitsevissa tehtaissa on valmistettu noin 215 000 venettä vuodesta 1972. TerhiTec on ainoa eurooppalainen venevalmistaja joka pystyy valmistamaan veneitä kolmesta eri materiaalista: ABS-muoviset Terhi-veneet, lasikuituiset Sea Star-veneet sekä merialumiinin ja lujitemuovin yhdistelmänä tehdyt Silver-veneet. 
TerhiTec Oy on osa vuonna 1905 perustettua Otto Brandt -konsernia, johon kuuluvat Honda-maahantuoja Oy Brandt Ab, TerhiTec Oy (Terhi- Sea Star- ja Silver-veneet), Polaris-maahantuoja Brandt-Polaris Oy sekä Suomen suurin vene-, moottoripyörä- ja mönkijätalo Bike & Boat World Oy.

Vuonna 2014 TerhiTec Oy:n veneiden myynti- ja markkinointivastuu niin kotimaan kuin viennin osalta siirtyivät Oy Brandt Ab:n Marine-yksikölle, ja kattoi Otto Brandt -konsernin kaikki venemerkit, (AMT, Faster, Silver ja Terhi) sekä Honda- ja Torqeedo -perämoottorit.

Vuonna 2016 Silver-tuotemerkin brändi uudistettiin täysin. Sloganiksi nousi ensimmäistä kertaa 'Time Well Spent', joka kuvastaa, että Silverillä liikkuminen on aina parasta aikaa vesillä.

Vuonna 2017 julkaistiin ensimmäiset täysalumiiniset Silver-venemallit; Shark BRX sekä Eagle BRX.

Vuonna 2018 Oy Otto Brandt Ab osti entiseltä Konekeskolta Yamarin-tuotemerkille alunperin suunnitellut neljä täysin lasikuituista venemallia. Uutuusmalleista tehtiin Silver Z-veneitä, ja nimiksi tuli Silver Raptor DCz, Silver Viper DCz, Silver Tiger DCz ja Silver Tiger BRz.

Vuonna 2021 Silver lanseerasi lasikuitumalliston pienimmän Silver Puma BRz -mallin.

Kuvagalleria

Sulje
Sulje