Silver & Raymarine

Kombinering av båtelektronik, båt och motor

NYA RAYMARINE AXIOM 9 - STANDARDUTRUSTNING I BÅTPAKET MED ÅRSMODELL 2018

Från och med Silver-båtpaket med årsmodell 2018, ingår som standard en 9" Raymarine Axiom -kartplotter i båtens standardutrustning. Nya Raymarine Axiom ger dig all nödvändig information för att göra din färdtill sjöss möjligast bekväm, trygg och njutbar. Det mångsidiga navigationssystemet möjliggör tryggt båtåkande, givaren däremot ger dig reell information om havsbottnet och skärmen visar naturligtvis all viktig motordata från din utombordare i realtid. Skärmvisningen är lätt att anpassa så att du får fram just den information du själv anser som mest nödvändig vid rådande tillfälle.

AXIOM front 18 e 01

Den stilrena nya Axiom-skärmen är till storleken 9" och den har en effektiv och blixtsnabb processor samt ett väldigt klart och tydligt användargränssnitt. Touch-displayen gör det snabbt och enkelt att planera rutter samt att förflytta sig mellan menyerna. Den inbyggda WiFi-kontakten och Bluetooth-funktionen möjliggör koppling till Raymarines nyaste mobilapplikationer och därav kan du enkelt utnyttja din smarttelefon/läsplatta t.ex. för navigering. Därtill kan du dra nytta av diverse nedladdningsbara Raymarine-applikationer.  

Ett flertal tillbehör gör det möjligt att enligt behov utvidga Axiom-skärmens funktioner ytterligare. Axiom stöder Raymarines tilläggsutrustning så som Quantum-radar, CHIRP-ekolod, FLIR-värmekameror, audiosystem, mätare, kameror och Evolution-autopilot. Dessa tillbehör kan vid behov köpas via din Silver-återförsäljare och de kan kopplas till samma nätverk som Axiom. Mer information om ovan nämnda optioner och tillbehör får du via din   Silver-återförsäljare  eller på   www.raymarine.fi   

Raymarine Axiom 9 ingår som standard i alla Silver-båtpaket med årsmodell 2018, från minsta till största.

OBS!
Axiom-skärmen som monteras som standard till Silver-båtmodeller med årsmodell 2018 är inte nödvändigtvis med exakt samma funktioner och utrustning som "standardpaketet" som nämns t.ex. på Raymarines sidor. Ett exempel på detta är givaren, som till Silver-modellerna är av modell CPT-S.

RAYMARINE AXIOM-DISPLAYENS EGENSKAPER:

  • Honda-motordata – återger all viktig information från motorn till båtföraren. Visar bl.a. hastighet, diverse mätare, position på sjökortet samt det mest ekonomiska körsättet (Honda ECOmo).
  • CPT-S -givare som standard.
  • Nytt Lighthouse 3 -operativsystem. Snabbt, smidigt och lätt att lära sig. Du kan själv enkelt anpassa skärmvisningen så du ser just den information som är nödvändigast för ditt användningssyfte eller kombinera motordatan med sjökort, ekolod eller t.o.m. radarinformation (kan kräva tillbehör).
  • NMEA-nätverk. Förenklar koppling av ytterligare båtelektronik.
  • Inbyggd WiFi och Bluetooth – du kan enkelt dela skärmbilden t.ex. med en läsplatta eller mobiltelefon. WiFi-kontakten gör det även enkelt att uppdatera apparaten med Raymarines senaste applikationsuppdateringar. Bluetooth-funktionen låter dig t.ex. lyssna till mp3-musik med hjälp av skärmen (kräver musikspelare samt högtalare i båten).
  • Enkel navigering – skärmen stöder allmänt använda sjökortsformaten Lighthouse, Navionics ja C-Map Essentials.
  • Effektiv Touch -pekskärm i glas – du navigerar skärmen med dina fingrar, zoomar utoch in genom att nypa ihop fingrarna/föra fingrarna isär (pinch-to-zoom). Axiom har ett knapplöst, designmässigt stilrent utseende och skärmen är helt utav glas. Skärmen läggs på och stängs av genom att svepa med fingret på on/off-ikonen.
  • Superklar skärm med LED-bakgrundsljus – utmärkt kontrast, skärmbilden syns bra även i starkt solljus.

Bildgalleri

Stäng
Stäng