Finska Silver-båtar

Silver AluFibre TM logo

ETT TYSTLÅTET FOLK GÖR TYSTA BÅTAR.

Finska Silverbåtar har redan under ett par årtionden tillverkats i Etseri i Södra Österbotten, ett område i Finland där aluminiumbåtsproduktionen har en lång tradition. I Silverbåtarna kombineras en modern, finsk ingenjörskunskap med material av hög kvalitet samt kompromisslös yrkeskunskap inom båtbygge.

Alla Silverbåtar konstrueras med en unik AluFibre™-struktur

Silverbåtarnas enastående AluFibre™-konstruktion kombinerar de bästa egenskaperna av hållbart marinaluminium med lättskött glasfiber. Skrovet av slagtålig marinaluminium gör användningen trygg och bekymmerslös. Tack vare aluminiumskrovet kan du enkelt och bekymmerslöst ta i land vid klippiga stränder utan att oroa dig över skador och skråmor. Alla skarvar är noggrant svetsade för hand, och skrovsidornas sidohöljen av aluminium är fyllda med polyuretanskum som gör båtarna osänkbara och ytterst säkra att använda. Hos Silver har vi sökt vridstyvheten redan i aluminiumskrovet i sig, vilket skiljer oss från konkurrenterna.

Båtarnas interiör av glasfiberarmerad plast bär en hög grad av slutfinish, vilket gör att båtarna är både lätta att renhålla och ger dem ett stilfullt utseende. Materialet, som till färgen är ljusgrått, bleknar inte i solen under årens lopp, är behagligt att gå på till och med barfota i stekande het sol och är dessutom enkelt att hålla rent. Interiören saknar skarvar och skarpa hörn, vilket minskar risken att slå sig och repa kläder. 

AluFibre™-konstruktionen möjliggör även en modern formgivning, och tack vare skrovformgivningen har Silverbåtarna överlag de bästa köregenskaperna i sin storleksklass. De svetsade steglisterna längs båtarnas skrovsidor minskar friktion och gör att båtarna lutar mindre vid snabb färd än slätbottnade båtar. Detta bidrar till att Silverbåtarna även är ytterst bränsleekonomiska och håller vattenstänk borta från passagerarna. Att köra är både lätt och roligt, även vid sämre väderförhållanden.

Silverbåtarnas unika triangulära boxkonstruktioner i båtens skrovsidor, som tätt sprutfylls med vattenavstötande polyuretanskum, förbättrar båtens säkerhet samt gör båten praktiskt taget osänkbar. Konstruktionssättet gör också båten överraskande tyst. Båtens aluminiumskrov och glasfiberinteriör isoleras från varandra med hjälp av cellplastbeklädda tvärprofiler som förstärker båtens konstruktion och gör den vridstyvare.
Vi har valt att satsa stort på att göra våra båtar så tysta som möjligt, för att du skall kunna njuta av naturen i lugn och ro. Glasfiberinteriören i sig saknar skarvar, så skrovljuden har inte utrymme att framskrida i båten, dessutom har vi lagt stor tyngd på att ytterligare isolera skrovljud och avlägsna överlopps resonansljud med hjälp av gummidämpare och friktionslås.

Tack vare den vridstyva AluFibre™-strukturen är Silverbåtarna: 

 • Stabila och sköna att köra, samt tystare än många andra konkurrenters båtar
 • Väldigt hållbara och trygga
 • Lättskötta
 • Bränsleekonomiska

VARFÖR VÄLJA JUST SILVER?

 • Slittåligt skrov - alla aluminiumskrovets skarvar är noggrant svetsade för hand
 • Enastående köregenskaper - de svetsade steglisterna förminskar friktion, i snabba hastigheter lutar båten mindre än slätbottnade båtar medförande en torrare och mer bränsleekonomisk färd. Skrovformgivningen gör att båtarna skär enkelt igenom vågorna och tvingar stänk till sidorna utan att väta ner passagerarna.
 • Lättskött - interiören av glasfiberarmerad plast saknar skarvar är lätt att hålla ren. Färgen bleknar inte i solen under årens lopp, och materialet är behagligt att gå på även trots gassande het sol.
 • Låsbara stänktäta stuvutrymmen - håller utrustning och packning torrt också vid sämre väder 
 • Osänkbar - de polyuretanfyllda boxkonstruktionerna i skrovsidorna fungerar som pontoner och gör båten osänkbar. Polyuretanskummet i sig är vattenavstötande.
 • Finländsk kvalitetsprodukt - Silver är helt och hållet designad och tillverkad i Finland. Vid produktionen används endast högklassiga råvaror och våra båtbyggare har en enorm yrkeskunskap och yrkesstolthet som direkt kan ses i slutprodukten.
 • Det miljövänliga valet - aluminium är 100 % återvinningsbart  
Silver AluFibre rakenne hull

 

Silver AluFibre rakenne deck

 

Allt detta bjuder den unika AluFibreTM-konstruktionen på, i alla Silvers båtmodeller. Det hållbara, inhemska valet.

Stäng
Stäng