Båtmodeller

Silver-modellprogrammet består av tre olika modellserier. X-range inkluderar båtar helt i aluminium, Y-range s.k. hybrida AluFibreTM-båtmodeller där skroven är av aluminium och interiören av glasfiber, och Z-range är den nyaste modellserien som står för båtar helt i glasfiber.

Bekanta dig med våra olika båtmodeller genom att antingen välja modell nedan eller via menyn till vänster.

Aluminiumbåtar

Silver X-seriens båtar är vårt modellprograms slitstarkaste modeller, vars skrov, interiör, däck och sittbänkar är tillverkade utav hållbart marinaluminium. Fören kan du enkelt omvandla till ett enhetligt kastdäck med hjälp av en separat aluminiumskiva (tillbehör, gäller Shark BRX och Eagle BRX) och även i aktern kan ett kastdäck enkelt formas med hjälp av badplattformar, akterbänk och fällbara klaffsäten. X-seriens aluminiumbåtar passar såväl till åretruntbruk som till fritidsfiske, då lättskötthet och hållbarhet önskas. För mer havsliga förhållanden har vi utvecklat den nya Silver Seahawk CCX -modellen, som är robust och rejäl till storleken. På basen av Silver Seahawk CCX kommer X-serien även att utvidgas till att inkludera en BRX modell samt en Cabin -modell.

AluFibre-båtar

Silver Y står för våra hybrida AluFibreTM-modeller, vars skrov är av hållbart marinaluminium och interiörer av lättskött glasfiber. Y-seriens båtar är de s.k. Silver original -modellerna, som har tillverkats på TerhiTec Oy:s båtfabrik i Etseri sedan 1991. Från och med årsmodell 2018 är Silver Y-båtarna utanpå av ren aluminium (inga skrovtejp) och interiörens glasfiber är ren vit till tonen. Båtarna är speciellt lämpade för utfärder, nöjes- och förbindelseturer, men många av modellerna passar även för fritidsfiske.

Glasfiberbåtar

I Silver glasfiberserien ingår flera båtmodeller, som alla är tillverkade helt utav glasfiber. Glasfiberseriens båtar är främst Day Cruiser-modeller, men av de två minsta, Tiger och Puma, finns även en Bow Rider med dubbla styrpulpeter. I skroven* utnyttjar vi en unik, svensk Petestep®-teknologi. Tack vare Petestep®-skroven är Silver glasfibermodellerna extremt torra från vattenstänk, och de går både mjukt och tyst i sjö. Mer om Petestep®-teknologin kan du läsa här.

*) Gäller Raptor-, Viper- och Tiger-modellerna.

Stäng
Stäng