Om produkterna

Silver - time well spent

I början av 1990-talet beslutade fem ambitiösa män att förverkliga sina drömmar och började bygga säkra, lättskötta och mångsidiga motorbåtar för de hårda förhållandena i norra Europa. Alla Silverbåtar är av inhemsk produktion och håller aktivt bruk under lång tid. Därtill är de designmässigt stilrena. 

  

SOM BAS EN UTMÄRKT SKROVSTRUKTUR

Goda köregenskaper är alltid utgångspunkten för produktdesign. Detta börjar med ett väl designat och tillverkat skrov. Skrovformgivningen gör att båtarna skär enkelt igenom vågorna och de djupa V-bottnen gör båtarna stabila att köra även under hårdare väderförhållanden.

Skrovstrukturen är densamma för Y- och X-seriens båtar. Skrovets vridstyvhet ges av de förstärkande svetsade korslagda profilerna (spanten) i aluminiumskrovet. Skrovsidorna är helt slutna skumfyllda pontoner av sandwichkonstruktion som ger båten flytkraft, men även en tyst gång. Pontonerna är fyllda med ett polyuretanskum som inte tar åt sig vatten,

De slutna boxkonstruktionerna fungerar som båtens flytelement, skapar vridstyvhet och dämpar effektivt skrovljud. Tack vare denna unika design är Silverbåtarna praktiskt taget osänkbara och ytterst tysta.

SILVER Y-SERIEN - ALUFIBRE ™ MODELLER

Silver AluFibre ™ -båtarna, d.v.s. Silver Y-serien, är unika båtar i världen. Det robusta marinaluminiumskrovet och den stabila glasfiberinteriören gör båten exceptionellt hållbar, bekväm och säker. Skrovstrukturen gör även båtarna ytterst tysta. Y-seriens båtar med AluFibre ™ -struktur är extremt enkla att underhålla. Designen av den förstärkta inre delen av båten är finslipad, den bleknar inte i solen under årens gång och är känns bekväm även i varmt solsken. Dessutom är interiören lätt att hålla ren och innehållet i förvaringslådorna hålls torrt även vid regn eller hård blåst. De bottensvetsade steglisterna minskar friktionen och vid höga hastigheter lutar båten mindre jämfört med slätbottnade båtar. Detta gör båtarna mer bränsleeffektiva och håller vattenstänk borta från interiören och passagerarna.

Skrovet och interiören innehåller inget sönderfallande eller vätande material. Tack vare aluminiumskrovet kan du ta iland vid en naturlig hamnklippa eller sandstrand utan att behöva oroa dig för skråmor.

X-SERIEN – SLITSTARKA BÅTAR I HEL ALUMINIUM

Båtarna i Silvers X-serie i helaluminium är slitstarka och lättskötta. Båtarna är designade för året om bruk, i alla väderförhållanden.

I modellerna kombineras den för Bow Rider-modellerna bekanta skyddade sittbrunnen, aluminiumytornas bekvämlighet och hållbarhet samt den rymliga förens mångsidighet. X-seriens skrov, innerkanter, durk, sitt- / förvaringslådor med lock, badplattformer och sittbänkar är alla gjorda av hållbart marinaluminium. Båtarna kan lätt anpassas för just dina behov, till exempel genom att omvandla fören till ett kastdäck med hjälp av en separat aluminiumskiva.

 

SILVER Z-SERIEN – BÅTAR HELT I GLASSFIBER FÖR LÄNGRE UTFÄRDER

Z-seriens båtar tillverkade helt i glasfiber är designade av det norska designföretaget Eker Design AS. I skroven utnyttjar vi en unik svensk Petestep ® -teknologi, där stegen leder vattenmassan ner och sedan bakåt, vilket ger båten mer lyft och framåtriktad kraft. Som ett resultat är båtarna extremt torra från vattenstänk, och de går både mjukt och tyst i sjö. Petestep®-skroven förminskar även motståndet genom att avlägsna friktion och förminskar därmed energiutsläppen.

Sortimentet inkluderar tre Day Cruiser-modeller, med rymliga kajutor för 2–6 personer, beroende på modell, och en Bow Rider för åtta personer.

   

Oavsett om du behöver en båt för fiske, nöjesturer, transport eller bara för skojs skull, kommer du definitivt att hitta en båt bland vårt sortiment som passar dig. Våra återförsäljare hjälper dig gärna med att välja rätt båtpaket.

Bildgalleri

Stäng
Stäng