TerhiTec

I staden Etseri i finska sydösterbotten tillverkar TerhiTec Oy de populära och osänkbara Silver AluFibre™-båtarna, vars modellsortiment i dagens läge består av 13 olika modeller. Vid TerhiTec:s fabrik i Rimito i Åbolands skärgård produceras de helt och hållet osänkbara Terhi ABS-båtarna. TerhiTec:s breda sortiment står alltså för några av Nordens mest omtyckta roddbåtar och motorbåtar, från jollar till större förbindelse-, stug- och fiskebåtar.

TerhiTec Oy är en av Europas ledande båttillverkare. Företaget har sedan år 1972 tillverkat mer än 215 000 båtar. TerhiTec är den enda båtproducenten i Europa som klarar av att tillverka båtar utav två olika material; Terhibåtarna görs av ABS-plast och Silver -aluminiumbåtarna med en unik AluFibre™-konstruktion som kombinerar aluminium med glasfiberarmerad plast. TerhiTec Oy -fabrikerna är ISO9001-kvalitetscertifierade.

Silverbåtarnas tillverkare TerhiTec Oy är en del av Otto Brandt-koncernen, som grundades redan år 1905. Till koncernen hör även Oy Brandt Ab, som importerar bl.a. Hondas utombordare samt sköter försäljning och marknadsföring av finska båtmärkena Silver, Terhi, TG och Faster samt Bike & Boat World Oy, Finlands största motorcykel-, fyrhjulings- och båtvaruhus. TerhiTec Oy har en filial, TerhiTec Sverige, som har sin bas i Stockholm.

Stäng
Stäng