Nya Silver Fox 485 årsmodell 2013 – Mera båt

Under Helsingfors flytande båtutställning som ordnas  den 16-19 augusti 2012 vid HSK på Drumsö lanserar TerhiTec Oy två starka båt nyheter i den mest sålda registrerade maskineffektklassen.

TerhiTec Oy:s nya Silver Fox485 2013 etablerar nya standarder för den populära båtklassen under 5 meter. Silver Fox 485 erbjuder större körglädje, större användbarhet, mer utvecklad design och mer utrymme för dig och din familj. Dessa snabba, smidiga och praktiska nyheter som har designats för att fungera som trygga universal- och sommarstugebåtar är tillgängliga i två ytterst slimmade modeller, Fox DC 485 och Fox BR 485.

Med de nya Fox-modellerna fortsätter Silver den starka utvecklingen av tredje generationens skrov, som inleddes med Shark BR 580 och åtföljdes av Hawk BR 540 och de mycket populära Wolf 510-modellerna.

Silver Fox 2013 002

 

Silver Fox 2013 001

Större körglädje
De sedan tidigare kända smidiga och omtyckta köregenskaperna hosSilver Foxhar nu kompletterats med den bästa ekonomin i sin storleksklass. Man har fäst uppmärksamhet vid bekvämligheten genom att höja det bakre ryggstödet avsevärt och införa en ny pulpetkonstruktion som ger ett bra och jämnt fotutrymme för både passagerare och förare.

När det gäller förarplatsens ergonomi har särskild uppmärksamhet fästs vid korrekt placering av styranordningarna. Båda de nya Silver Fox485 ‐modellerna är bekväma att köra både sittande och vid behov stående. Även instrumentpanelens användbarhet och synlighet bidrar till praktisk båtkörning. En 7 tums plotter kan installeras i båten, både infälld och ytligt.

Den skyddande förarhytten garanterar en säker och bekväm färd, i synnerhet om båten kompletteras med en mellandörr, som är exceptionellt välfungerande för denna storleksklass.

Silver Fox 485‐modellerna har konstruerats för en maskineffekt på 40-60 hk. Beroende på vilken motorstorlek du väljer får du en sportig familjebåt, som når topphastigheter på över 35 knop, eller en säker och ekonomisk fiskebåt.

Större användbarhet
För båtar i den här storleksklassen är det sällsynt att det erbjuds en tydlig möjlighet till två bränsletankar, vilket Silver Fox485 nu tillhandahåller. Då är det lätt att säkerställa att bränslet räcker hela sommaren och dessutom för långa fiskeresor på hösten.

De ändamålsenliga räckena, som installeras som standardutrustning, erbjuder utrymmen för att fiska och röra sig säkert i båten.Med hjälp av räckenas och akterns design skapas en praktisk förvaringsplats för kapellet bakom ryggstödets dynor.

Den nya badstegen erbjuder inte bara regelriktig säkerhet, utan också bekvämlighet och nöje för vänner av bad och vattensport.

BådaSilver Fox485-modellerna kan transporteras med en 750 kg obromsad trailer.

Mer utvecklad design
Det första man lägger märke till med båten är antagligen den nya, snygga relingen, ännu mer bekymmersfri i kolfiberimitation. De sportigt vinklade vindrutorna och vindrutornas bågar placerade på samma nivå kompletterar nyheten.

Tillsammans med de stabila och snygga relingarna i rostfritt stål gör de båten modern och samtidigt tidlöst elegant.

Mer utrymme
Den nyaSilver Fox DC 485-modellen har ett långt förvaringsutrymme/en sittplats på styrbords sida. Där kan du enkelt förvara bl.a. spön och andra föremål, som brukar vara besvärliga att förvara i båten.

På motsvarande sätt har Silver Fox BR 485-modellen ett fritt transportutrymme framför pulpeterna.

Silvers erfarenhet inom båtdesign syns i de optimerade centimetrarna, såväl på sittplatserna som i förvaringsutrymmena. Sällan har man lyckats skapa rejäla, rymliga sittplatser på alla bänkar i en båt, som är kortare än fem meter.

Lättskött och slimmad AluFibre TM-konstruktion
De praktiska invändiga utrymmena och Silvers egen omsorgsfullt utarbetade AluFibre-konstruktion gör det lätt att hålla båten ren. Stommens aluminium och de invändiga glasfiberytorna skapar en tät helhet där smuts inte fastnar. Alla som åker med båten har reling och handtag inom räckhåll. De tydliga passagerna och fotplattformarna samt de välplanerade, stabila relingarna gör det lättare att ta sig till och från båten. Det finns gott om skyddat förvaringsutrymme och i pulpeten är det möjligt att installera bl.a. radio/cd-spelare. 

Silver Fox DC 485 2013

Silver Fox 2013 008

DC-modellen med dubbla pulpeter styrs från den bakre bänken, som är lika bred som båten. Framför vindrutorna finns en mycket stor och praktisk sittbrunn, vilket gör det möjligt att transportera också stora föremål. Även lastning och lossning av gods sker obehindrat. I styrhytten är allt lättillgängligt och de som sitter bakom vindrutorna är väl skyddade från luftdraget. En fast, tvådelad dörr finns tillgänglig för modellen.

Silver Fox BR 485 2013

Silver Fox 2013 009

BR-modellens styrhytt med dubbla pulpeter har placerats längre fram än i DC-modellen. Två personer kan sitta vid pulpeterna på separata, stoppade säten. Bakom dessa säten finns en stoppad bänk i båtens hela bredd. Den stora vindrutan med dörr (obs! dörren är tilläggsutrustning) löper tvärs över hela båten och följer sedan båtens sidolinjer. Vindrutan skyddar effektivt alla som reser i aktern från vågstänk. Det finns gott om utrymme för fötterna, både i fören och i aktern. Passagerarutrymmet är större än i andra båtar i samma storleksklass.

  
TerhiTec – Practical boating

Ytterligare information: Pär Åbrandt, tfn +46 727 444 008, e-post: par.abrandt(a)terhtec.fi 


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng