Tietoa tuotteista

Silver - time well spent

1990-luvun alussa viisi kunnianhimoista miestä päätti tehdä unelmistaan totta ja ryhtyä valmistamaan parhaita moottoriveneitä pohjois-Euroopan vaativiin olosuhteisiin. He perustivat oman yrityksen ja jo heidän ensimmäinen veneensä voitti parhaimman uisteluveneen palkinnon. Siitä lähtien venemallisto on kasvanut melkoista vauhtia ja jatkaa edelleen kasvua. Tänä päivänä Silver-veneitä valmistetaan tutulla Silver AluFibre™-konseptilla, täysalumiinisina ja uutuutena myös täysin lasikuituisina. Silver-veneet ovat nykyään varsin tuttu näky Suomen vesillä ja yhä enenevissä määrin myös kansainvälisillä vesillä. Vaan eipä tuo ole ihme – ovathan Silver-vene on turvallinen valinta ja täysin omaa luokkaansa: uniikki yhdistelmä kestävyyttä, käytännöllisyyttä ja designia.

PERUSTANA ERINOMAINEN RUNKORAKENNE

Äärimmäisen hyvät ajo-ominaisuudet ovat aina tuotesuunnittelun lähtökohtana, mikä alkaa hyvin suunnitellusta ja valmistetutsta rungosta. Runkomuotoilu luonnollisesti vaihtelee hieman eri venemalliemme välillä, mutta jokainen runko on valmistettu ja suunniteltu niin, että se on kyseiselle venemallille optimaalinen mukavan ajokokemuksen varmistamiseksi. Veneiden keulat halkaisevat hyvin aaltoja ja syvä V-pohja tekee veneistä vakaita ajaa pohjois-Euroopan vaativissa olosuhteissa.

Itse rungon rakenne on mallista huolimatta aina sama (Y- ja X-mallit). Kiertojäykkyyttä haetaan aina pelkästä alumiinirungosta, jolloin sisäosien elementeillä ei runkojäykkyyttä enää haeta. Runkojäykkyyttä Silver-veneissä tuovat ristikkäiset rungon jäykisteet ja poikittaisvahvikkeet. Nämä runkoelementit auttavat myös jakamaan painetta ja runkorasitusta tasaisesti. Rungon laidat koostuvat umpinaisista laitakoteloista, jotka täytetään vettymättömällä polyuretaanivaahdolla.
Laitakotelot toimivat veneen kellukkeina, auttavat tekemään rungosta kiertojäykän sekä vaimentavat tehokkaasti runkoääniä. Tämän ainutlaatuisen rakenteen ansiosta Silver-veneet ovat käytännössä uppoamattomia.

SILVER Y-SARJA – ALUFIBRE™-MALLIT

Silver AluFibre™-veneet, tuttavallisemmin Silver Y-sarja, ovat ainutlaatuisia veneitä maailmassa. Jykevä merialumiininen runko ja lujitemuovinen sisäosa tekevät veneestä poikkeuksellisen kestävän, mukavan ja turvallisen. Rakenne tekee veneistä myös erityisen hiljaisia. AluFibre™-rakenteiset Y-mallit ovat erittäin helppohoitoisia, mikä tarkoittaa siisteyden lisäksi käytön huolettomuutta.

Keskeisimpiä tekijöitä suunnittelussa ovat tietenkin ajo-ominaisuudet, mutta kun taitavat ja asiantuntevat suunnittelijat ja veneenrakentajat ovat asialla, ei myöskään ulkonäöstä tarvitse tinkiä toimivuuden ja käytännöllisyyden kustannuksella. Lujitemuovinen sisäosa tukee AluFibre™-mallien ergonomiaa ja täydentää ajettavuudeltaan erinomaisen veneen myös mukavuudeltaan loistavaksi. Runko ja sisäosa eivät sisällä käytännössä mitään lahoavaa tai vettyvää materiaalia.

TÄYSALUMIINISET X-MALLIT KOVEMPAAN KÄYTTÖÖN

Silverin X-mallit, jotka ensiesiteltiin vuonna 2017, ovat kestäviä ja helppohoitoisia täysalumiinisia bow rider -malleja. Malleissa yhdistyy bow rider -mallien suojaisa matkustamo, alumiinipintojen vaivattomuus ja kestävyys sekä tilavan keulan monet mahdollisuudet. X-mallien runko, sisälaidat, turkkipinta, istuin-/säilytyslaatikot kansineen, uimatasot, takakeskipenkki sekä perän kaksi klaffipenkkiä ovat kaikki valmistettu alumiinista.

Perän klaffipenkit ja kiinteä takakeskipenkki yhdessä alumiinisten uimatasojen kanssa muodostavat kookkaan heittotason perään. Keulan keskikäytävä on mahdollista kattaa erillisellä alumiinilevyllä (lisävaruste), jolloin keulaan saa muodostettu yhtenevän tason esim. heittokalastukseen. Turvallisuutta veneeseen noustessa ja veneessä liikkuessa tuo mm. tukevat 30 mm paksut alumiinikaiteet sekä alumiiniturkin liukuestekuvioitu pinta.

TÄYSIN LASIKUITUISET SILVER Z-MALLIT AURINGONPALVOJILLE

Silver-perheen uusin mallisarjatulokas, Silver Z-sarja, käsittää yhteensä neljä täysin lasikuituista venemallia. Kolme veneistä ovat Day Cruiser -mallisia ja pienimmästä rungosta tulee myös Bow Rider -versio.

Z-sarjan veneet on suunnitellut norjalainen suunnittelutoimisto Eker Design AS, jolla on vankka kokemus veneiden suunnittelusta. Silver Z-sarjan veneissä rungot ovat muista Silvereistä poikkeavat, sillä niissä käytetään ainutlaatuista ruotsalaista Petestep®-teknologiaa. Petestep®-pohjan ansiosta veneet ovat normaalirunkoisia lasikuituveneitä hiljaisempia, pehmeäkulkuisempia ja lisäksi veneet kulkevat korkeammalla vedessä. Tästä syystä kitka vähenee, jolloin tarvitaan vähemmän energiaa veneen eteenpäin viemiseksi.

Sisustat ovat tyylikkäät ja ajattomat, varustelutaso kattava ja matkustusmukavuudesta on pidetty huolta. Day Cruiser -malleissa sopii taittaa pidempääkin matkaa, koska makuutilat löytyvät mallista riippuen 2–6 hengelle. Tutustu tarkemmin Silver Z-malleihin tästä.

---

Kaikki Silver-veneet ovat täysin kotimaassa valmistettuja käyttöä ja aikaa kestäviä moottoriveneitä. Mallistostamme löydät varmasti omaan käyttötarkoitukseesi sopivan venevaihtoehdon, tarvitsitpa sitten veneen kalastukseen, retkeilyyn, yhteyskäyttöön tai silkkaan huvitteluun. Asiantuntevat jälleenmyyjämme auttavat sinua mielellään oikean venepaketin valinnassa.

Kaikille Silver & Honda -venepaketeille myönnetään viiden (5) vuoden kuluttajatakuu.

Kuvagalleria

Sulje
Sulje